Gordana Fanceva, vlasnika karlovačkog disko kluba Monaco, u kojemu je konobarica 24. ožujka paleći zapaljivu tekućinu na šanku ozlijedila sedam gostiju, policija sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, izvijestila je u četvrtak PU karlovačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja  42-godišnjeg vlasnika Monaca sumnjiči se za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, odnosno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. “Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave”, navela je policija.

Općinsko državno odvjetništvo je par dana nakon događaja izvijestilo da je konobarica puštena da se brani sa slobode, a također je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Sumnjiči ju se da je “prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći”, pri čemu je plamen zahvatio posjetitelje, pa su četiri osobe zadobile teške, a tri lakše tjelesne ozljede.

Fancev je odbio komentirati kaznenu prijavu tvrdeći da je obvezan čuvati tajnost istrage.