Teretni vlak HŽ Carga naletio je jutros na odron snijega, leda i kamenja, piše Danas.hr.

Nesreća se dogodila nešto prije 7 sati na izlazu iz tunela kod Zalesine.

“Na sreću, kolega strojovođa je dobro”, rekao je predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan.

Portalu Danas. hr poslane su i fotografije vlaka na kojima se vidi potpuno smrskana kabina te je prava sreća da nitko nije stradao. Vjetrobranska stakla potpuno su izbijena, kontrolna ploča u kabini izgleda uništena, sve je zatrpao snijeg.

HŽ Infrastruktura oglasila se o nesreći, koja se dogodila danas u 6:28 sati između kolodvora Delnice i Zalesina.

“Vlak HŽ Carga naletio je na odron leda i kamenja na ulazu u tunel pri čemu je došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla lokomotive. Promet vlakova bio je u prekidu do 9:28 sati kada je pruga očišćena i otvorena za promet”, naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Iz HŽ Carga također su dali detalje i to da se radilo o lokomotivi bez vagona koja je prometovala na relaciji Rijeka-Moravice. Oni navode da je lokomotiva naletjela na odron snijega na ulazu u kolodvor Zalesina iz smjera Rijeke.

“U lokomotivi se nalazio strojovođa koji pritom nije ozlijeđen. Pri udaru je nastala materijalna šteta, čiji se iznos tek treba utvrditi. Lokomotiva je nakon udara u snježni nanos nastavila vožnju do kolodvora Skrad, gdje je obavljen očevid”, naveli su iz HŽ Carga.

Na teren su odmah pozvane sve relevantne službe koje su brzo reagirale, stoji u njihovu odgovoru, a osnovano je i zajedničko istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Carga koje će utvrditi okolnosti koje su uzrokovale ovaj izvanredni događaj, piše Danas.hr.