Križevački vladika mons. Milan Stpić je u utorak 15. svibnja u zagrebačkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu služio zahvalnu liturgiju povodom završetka akademske godine 2020./2021.

Obraćajući se bogoslovima vladika Stipić kazao je da je iza nas po mnogočemu teška godina ali ona unatoč svemu na akademskoj razini završava uspješno za studente. „Na ovome mjestu već točno 340 godina neprekinuto djeluje naša odgojna institucija. Malo koja eparhija ili biskupija može se podičiti takvom institucijom koja neprekinuto odgaja svećeničke generacije tijekom stoljeća. Stoga, svi imamo odgovornost čuvati ugled našeg Sjemeništa. Svaki bogoslov našeg Grkokatoličkog sjemeništa treba biti uzoran. Potrebno je, dragi bogoslovi, za vrijeme boravka u Sjemeništu ulagati u svoj rast kako na duhovnom planu tako i na akademskoj razini. Želimo da naša bogoslovija bude prepoznata kao mjesto u kojem se odgajaju dobri i kvalitetni svećenici“, istaknuo je mons. Stipić.

Na kraju je zahvalio i upravi Sjemeništa koja vodi skrb oko svećeničkih kandidata.

Uz vladiku su suslužili ravnatelj Sjemeništa o. Daniel Vranešić, sjemenišni duhovnik o. Mihajlo Simunović i neojerej o. Ivan Skalivski.

Po završetku zahvalne liturgije, vladika, svećenici i bogoslovi nastavili su druženje oko bratskog stola.

IKA