Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala niz zamjenika i pomoćnika ministara.

Vlada je razriješila dužnosti pomoćnicu ministra financija i ravnateljicu Porezne uprave Jasnu Kropf i za pomoćnika ministra financija i ravnatelja Porezne uprave imenovala Zdravka Zrinušića. Za pomoćnika ministra financija imenovala je Zvonka Šakića, a za pomoćnicu ministra i glavnu državnu rizničarku, te Nacionalnu dužnosnicu za ovjeravanje imenovala Ivanu Jakir-Bajo.

Razriješila je i pomoćnicu ministrice rada i mirovinskoga sustava Mirjanu Rađenović i pomoćnicima ministrice imenovala Marija Bebića i Marinka Papugu.

Razriješen je dosadašnji zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz, a pomoćnicima ministra imenovani su Tomislav Jurendić, Davor Huška, Marija Vučković i Dragan Jelić.

Vlada je razriješila Nenada Strizrepa dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode.

Pomoćnicima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovani su Jadranka Fržop, Alen Gerek, Jure Šarić, Mario Madunić i Alen Gospočić.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra obrane Zoran Drča i Sunčana Vukelić, a pomoćnicima su imenovani Nikola Brzica, Zoran Piličić i Zdravko Jakop.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tanju Djaković, te na osobni zahtjev Ružicu Beljo Lučić, a pomoćnicima imenovala Stipu Mamića i Krešu Zadru.

Pomoćnicima ministra zdravlja Vlada je imenovala Ružicu Palić Kramarić i Veru Katalinić Janković.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra gospodarstva Ismar Avdagić, Filko Cezner i Senada Dürrigl, a Ivo Milatić razriješen i ponovno imenovan na dužnost pomoćnika ministra gospodarstva. Pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su i Damir Juzbašić, Boris Hajduković i Gordana Brcković.

Razriješen je zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir i dosadašnji pomoćnici ministra Borka Bobovec, Danijel Meštrić i Davorin Oršanić. Pomoćnicima ministra Vlada je imenovala Danijela Žambokija i Igora Čižmeka.

Maju Vučinić-Knežević Vlada je imenovala pomoćnicom ministrice socijalne politike i mladih, a Roberta Pendea Vlada je razriješila, a potom ponovno imenovala pomoćnikom ministra turizma.

Razriješen je i dosadašnji pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, a pomoćnicom ministra imenovana Snježana Brzica.

Vlada je razriješila pomoćnice ministra poduzetništva i obrta Nadicu Žužak i Dijanu Bezjak, a novim je pomoćnicima imenovala Anu Mandac i Marija Antonića.

Također je razriješila dužnosti zamjenicu ministra pravosuđa Sandru Artuković Kunšt, te na osobni zahtjev pomoćnicu ministra poljoprivrede Zrinku Starešinić.

Vlada je radi isteka mandata razriješila dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Antu Nazora i ponovno ga imenovala na tu dužnost, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Na osobni zahtjev razriješila je Tomislava Pokaza dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost koji se imenuje kao predstavnik tijela državne uprave nadležnog za gospodarstvo.

Vlada je utvrdila prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije Zdeslava Matića na osobni zahtjev, radi odlaska na novu dužnost, te ga uputila u Hrvatski sabor na donošenje.

Razriješen je dosadašnji sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Vinkovci Dubravko Korenika te je imenovan v.d. sanacijskog upravitelja bolnice Krunoslav Šporčić.

Razriješeni su Branko Grčić s mjesta dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i članica Helga Bubanović Devčić, a imenovani su predsjednik po položaju Tomislav Tolušić i novi član Upravnog vijeća Juraj Ivanković.

(Hina)

fah