Unuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, što je dosad neviđen događaj koji će ipak biti zatvoren za novinare.

Naomi Biden (28), odvjetnica, udala se oko podneva za Petera Neala (25), pravnika, u glasovitim vrtovima Bijele kuće koja je za tu prigodu bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća, uz uzvanike koji su sjedili u nekoliko redova, vidi se na fotografijama koje je s udaljenosti snimio novinar AFP-a.

No nije sasvim neuobičajeno da se u velikoj zgradi sa stupovljem na adresi 1600 Pennsylvania Avenue u Washingtonu organiziraju vjenčanja.

Povijesna udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održala, među njima i kćeri Richarda Nixona 1971. i službenog fotografa Baracka Obame, Petea Souze 2013.

U Bijeloj kući, navodi isti izvor, četiri puta su organizirani banketi nakon vjenčanja upriličenih drugdje – primjerice kćeri Georgea W. Busha, Jenne 2008.

No ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

Službe Joea Bidena, koji će u nedjelju proslaviti 80. rođendan, bile su škrte u vezi s pojedinostima svadbe, za koju je rečeno da je privatni događaj zatvoren za novinare, o čemu se vodi rasprava.

Mladenka, starija kći Huntera Bidena, mlađeg sina demokratskog predsjednika, u rujnu je objavila zaruke na Instagramu.

Američki predsjednik je u prisnim odnosima s unucima koji ga zovu “Pop” i često ih se može vidjeti u njegovu društvu, pa i na službenim događanjima.

Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćeri koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.