Vjeko se maksimalno potrudio, no to nije bilo dovoljno: ‘Nije opravdao moja očekivanja, očekivala sam puno više’

8. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Vjeko se maksimalno potrudio, no to nije bilo dovoljno: ‘Nije opravdao moja očekivanja, očekivala sam puno više’


U četvrtak navečer u showu ‘Večera za 5 na selu’ najmlađi kandidati tjedna servirao je maštovita i prelijepo dekorirana jela, što je Mariju bilo za čistu desetku, a Petri za osrednju šesticu.

Vjekoslav Flegar goste je dočekao posebno zbigecan za svečanu večeru te ih je ljubazno dočekao i ponudio domaćim likerom i sokom od mrkve, za što je dobio same pohvale. Ekipa se zatim smjestila za stol, a domaćin je poslužio predjelo – Zarolaj pa odmotaj, tri različite rolade te suhomesnate proizvode.

kuhaj2

„Lijepo je složio boje, ali možda je prevelika ponuda na jednom tanjuru“, komentirala je Petra, dok su se svi složili da je rolada od ajvara bila najbolja, a čvarci ipak najukusniji na tanjuru.

Za glavno jelo Vjekoslav je ponudio tzv. zagorsku ribu – lungić, koji je punio sa suhim šljivama i kao prilog je napravio domaću tjesteninu od koprive.

„Jelo je izgledalo baš restoranski lijepo, ali nije mi pasao umak od šljiva s mesom. Okus jela mi nije bio nešto što bih ja doma radila“, kazala je Maja, dok je Mario bio vrlo zadovoljan jelom: „Iznenađujuće dobro, sve sam pojeo i nadam se da budem dobio još malo za doma!“

kuhaj3

Torta od kakaa, kestena i lješnjaka bila je ponuđena za desert, a izgled tanjura je sve oduševio.

„Maline, kesteni, čokolada, sve je fenomenalno i nosim ostatak torte doma“, izjavio je Mario kojem se i ovaj slijed jako svidio, dok Petra nije bila oduševljena večerom: „Vjeko nije opravdao moja očekivanja, očekivala sam puno više jer je uvijek u kuhinji i priprema često slastice.“

Iako je Vjeko dobio puno pohvala za trud i za izgled svojih jela te je goste na kraju iznenadio poklonima i prijateljicom koja je zasvirala na violini, svejedno nije uspio preuzeti vodstvo. Mario ga je nagradio desetkom jer mu je sve bilo super, a najviše mu se svidio desert.

Sanja mu je dala ocjenu 9 jer joj rolade nisu bile po volji, a Maja mu je dala ocjenu 8 zbog neobične kombinacije u glavnom jelu. Najnižu ocjenu dala mu je Petra: „Moja ocjena je 6, s obzirom na to da se Vjeko bavi tim poslom, očekivala sam da se neke greške kod kuhanja neće dogoditi.“

kuhaj

Tako je Vjeko ukupno zaradio 33 boda, što nije bilo dovoljno da prestigne Petru koja se trenutno nalazi na prvom mjestu s ukupno 36 bodova. Sutra kuha Sanja i doznaje se pobjednik tjedna, a tko će to biti – pogledajte u petak u 20 sati na RTL-u!