Popularni istarski pjevač i multiinstrumentalist Alen Vitasović nastupit će u zagrebačkom Saxu u subotu, 1. travnja, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Vitasović je bio vrlo stvaralački plodan tijekom pandemije, pa je izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, a zadnji hit koji je izbacio je “Dopri oči”.

Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen, koji je pomoću svojih pjesama približio i popularizirao istarsku čakavicu širem hrvatskom slušateljstvu. U bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, “Niš mi se ne da” i „Ja ne gren“.

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi.

Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put. Jer ništa u glazbi nema veće nego kad Alen pjeva „Purple Rain“, osim možda kad svi uglas pjevaju “Buru”, navodi organizator.