Visoki kazneni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu čime je bivši HDZ-ov saborski zastupnik, brončani boksački olimpijac i nekadašnji predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro i pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja tajnice.

Prizivni sud je, ne objavljujući Škarin identitet, izvijestio da je odbio žalbe državnog odvjetnika i optuženika te potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, čime je Škaro i pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine i šest mjeseci.

Prema nepravomoćnoj presudi iz ožujka 2023., Škaro mora platiti i 3787 eura troškova suda te vještačenja, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od početka rujna do kraja listopada 2019. godine.

Nepravomoćna presuda Škari je objavljeno javno, dok je sutkinja Sandra Kantolić, budući da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, presudu obrazložila samo pred tužiteljstvom i Škarinim braniteljima. Škaro na izricanje presude nije došao.

Optužnica protiv Škare je potvrđena u lipnju 2020. iz drugog pokušaja, jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza za koje je tvrdila da su nezakoniti, a što je sud odbio.

Škaro se od optužbi branio sa slobode nakon što je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela. Uhićen je u rujnu iste godine na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

HDZ je nakon razotkrivanja slučaja protiv Škare pred časnim sudom zagrebačke organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.