Poduzeće Prirast d.o.o osnovano je u siječnju 2001. godine sa sjedištem u Gorici Miholečkoj 29 u Općini Sveti Petar Orehovec i u 100-postotnom je vlasništvu obitelji Pukec.

U početku je djelatnost tvrtke bio tov svinja na vlastitom gospodarstvu i u kooperaciji s lokalnim gospodarstvima, te proizvodnja krmnih smjesa za vlastite potrebe. Dvije godine kasnije prestaju s djelatnosti tova, a osnovna djelatnost sve do danas postaje proizvodnja krmnih smjesa isključivo za potrebe poljoprivrednih gospodarstava diljem Hrvatske te trgovina žitaricama i komponentama za proizvodnju krmnih smjesa.

Prodaja se od 2003. godine odvija se u dvije maloprodajne prodavaonice u Gorici Miholečkoj 29 i Potočkoj ulici 40 u Križevcima, te dostavom robe kupcima na njihovo gospodarstvo dostavnim vozilima tvrtke.

“Indirektno opskrbljujemo poljoprivredna gospodarstva i preko prodavaonica u vlasništvu drugih tvrtki kojima smo mi dobavljači”, poručuju iz Prirasta.

prirast2

Osnovna djelatnost tvrtke je je proizvodnja potpunih krmnih smjesa i dopunskih krmnih smjesa ili super koncentrata za sve vrste i kategorije domaćih životinja. Prirast proizvodi i krmne smjese i super koncentrate i prema zahtjevima kupaca.
Poslovanje se upotpunjuje i pakiranjem neprerađenih sirovina za prodaju poljoprivrednim gospodarstvima i drugim tvrtkama te prodajom gotovih proizvoda kao što su vitaminsko mineralne mješavine, vezači mikotoksina, mliječne zamjenice i sl.

“Cilj nam je u potpunosti naše poslovanje, strategiju i način rada uskladiti s potrebama naših kupaca te zakonskom regulativom za hranu za životinje. Vlastitom brigom za osiguranje prikladnih skladišnih i proizvodnih uvjeta osiguravamo zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane za životinje koju isporučujemo kupcima.

Naglasak poduzeća je na tendenciji razvoja, uvođenje nove opreme, povećanje skladišnih kapaciteta kako bi i u ovom zahtjevnom razdoblju koje je pred nama dobrom organizacijom i višim stupnjem automatizacije kupcima osigurali kvalitetne proizvode za prihvatljivu cijenu.

Želimo stalno unaprijeđivati sve aspekte našeg poslovanja kroz implementaciju procesa upravljanja kvalitetom, poticajnu radnu okolinu i timski rad uz osiguranje otvorene komunikacije s našim zaposlenicima i kupcima. Naše proizvode i usluge nastojimo stalno unaprijeđivati i nadograđivati na zadovoljstvo naših kupaca”, poručuju iz tvrtke Prirast.

Povodom dva desetljeća poslovanja s krmnim smjesama tvrtka Prirast d.o.o. od 20. do 25. studenog na sav vlastiti asortiman odobrava popust od 10 posto.