Objavom savjetovanja na Elektroničkom oglasniku javne nabave, u srijedu je počela realizacija pet milijuna eura vrijednog  projekta izgradnje Glazbene škole u Virovitici, koji će se financirati kroz ITU mehanizam.

Gard Virovitica priprema se za gradnju novog objekta Glazbene škole u sklopu koje će biti koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta.

Kako je Hini otkrio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, projekt ukupne vrijednosti pet milijuna eura bit će financiran kroz ITU mehanizam, a potpisivanje ugovora s izvođačem radova može se očekivati do ljeta.

Useljenje u nove prostore na otprilike 2000 četvornih metara osnovne i srednje glazbene škole očekuje se do kraja 2025. godine.

Novi objekt će niknuti na prostoru nekadašnje ustanove za obrazovanje glazbenika, odnosno nasuprot Virovitičkog kazališta.

Osim dvorane i prostorija za izobrazbu, plan je izgraditi i amfiteatar za koncerte i kazališne predstave na otvorenom. Bit će to spoj glazbene i kazališne kulturne ponude.

Virovitica se odlučila na gradnju novog objekta jer stari, s otprilike 400 polaznika, postao prenapregnut, kaže Kirin.

Izvan nastave dvorana će biti otvorena za sadržaje koji nemaju veze s glazbenom školom, odnosno u njoj će svoja znanja i vještine moći predstaviti udruge i pojedinci.