Virovitica: Ministrica Tramišak o novom financijskom razdoblju EU fondova

26. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Virovitica: Ministrica Tramišak o novom financijskom razdoblju EU fondova

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL


Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak u ponedjeljak u Virovitici predstavila projekt „Kohezijska politika 2021.-2027.“ koji predviđa mogućnost financiranja različitih projekata na nacionalnoj i regionalnoj ili lokalnoj razini iz fondova EU.

Naglasila je kako je prošle godine završio višegodišnji financijski okvir u kojem je Hrvatska prvi puta mogla koristiti europske Strukturne i investicijske fondove.

„Pred nama je novo programsko razdoblje vrijedno 12,7 milijardi eura pa na ovaj način, na lokalnoj i regionalnoj razini, u završetku izrade novih operativnih programa, želimo približiti fondove Europske unije, informirati zainteresirane i otvoriti daljnje konzultacije i participativane procese“, rekla je ministrica Tramišak.

Izrazila je nadu kako će korištenje sredstava, na tragu uspješnih priča i projekata koji su realizirani u razdoblju 2014. – 2020. godine, nastaviti još uspješnije.

Riječ je o seriji predstavljanja koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao koordinacijsko tijelo za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima.

Gradonačelnik Ivica Kirin je rekao kako je Virovitica u proteklom razdoblju kroz projekte financirane iz EU fondova povukla više od 100 milijuna eura.

„Prošle je godine proglašeni smo prvacima u povlačenju EU sredstava za projekte i tako pretekli gradove koji imaju veću fiskalnu moć što je rezultat dobre ekipiranosti. Prvi smo u Hrvatskoj osnovali razvojnu agenciju čiji djelatnici danas rade i na projektima izvan Virovitice“, rekao je Kirin.

Župan Igor Andrović je istakao kako su području Virovitičko-podravske ostvareni projekti vrijedni 2,4 milijarde kuna.

„Riječ je o projektima iz domene gospodarstva, poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja i turizma koji doprinose poboljšanju kvalitete života ljudi lokalne zajednice“, rekao je Andrović.

(Hina)

Facebook Comments