Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin izjavio je da će s gradom Mostarom, s kojim je potpisan sporazum o prijateljstvu, Virovitica ojačati gospodarsku i druge oblike suradnje uključujući pomoć u prikupljanju novaca iz fondova Europske unije.

Čelni ljudi Mostara i Virovitice Mario Kordić i Ivica Kirin potpisali su na marginama Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru sporazum čime su te dvije sredine postale gradovi prijatelji.

Sporazum  se odnosi na suradnju u području gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin izjavio je da grad kojemu je na čelu te Virovitičko-podravska županija žele graditi ponajprije snažnije gospodarske odnosa s Mostarom, te biti potpora za privlačenje sredstava iz fondova Eu.

“S obzirom na to da se BiH priprema za ulazak u Europsku uniju želimo podijeliti iskustva s privlačenjem europskih fondova i korištenjem naših znanja budući da je Virovitičko-podravska županija jedna od najboljih u Hrvatskoj”, rekao je Kirin.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je kako su za ovaj grad dragocjena iskustva u korištenju europskih fondova, te je izrazio zadovoljstvo što je formalizirana suradnja s Viroviticom, gradom s kojim dugi niz godina imaju odlične veze.