Povodom obilježavanja deset godina rada i djelovanja Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije u Društvenom domu Virje održana je izvanredna Skupština Zajednice koju je otvorio zamjenik župana ujedno i predsjednik Zajednice Darko Sobota.

U ime domaćina sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Virje Mirko Perok te pri tom čestitao jubilarnu 10. obljetnicu i pohvalio rad Zajednice, nakon čega se prigodnim riječima obratio i predsjednik Udruge vinogradara, voćara i pčelara Općine Virje Marijan Cepetić te pozvao vinare na Vincekovo i dvadesetu izložbu vina u Virju.

U svom obraćanju zamjenik Sobota ukratko je predstavio rad Zajednice kroz deset godina djelovanja pri čemu je posebno naglasio kako je vinogradarstvo „u ovih deset godina uznapredovalo na području naše Županije sa čime se moramo ponositi“. Dodao je da je Zajednica „kroz niz izložbi vina u našim sredinama do niza predstavljanja na sajmovima diljem naše domovine uspjela predstaviti naša vina na kojima smo postigli vrhunske rezultate kao i pohvale, a sve to zahvaljujući marljivom radu i trudu“. Na kraju je svim članovima čestitao 10. obljetnicu rada i postojanja istaknuvši „Naš primarni cilj je imati kvalitetno vino u našim podrumima i moramo težiti tome i dalje za dobrobit naše Zajednice“.

Pored toga, na Skupštini je jednoglasno donijeta Odluka o produljenju mandata članovima tijela županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara za šest mjeseci, a koju je obrazložio tajnik Zajednice Vjekoslav Indir, kao i Milivoj Šifkorn predsjednik Nadzornog odbora Zajednice kao statutarnu i pravovaljanu.

Na kraju sjednice, zaslužnim članovima i svima koji su doprinijeli razvoju vinogradarstva i podrumarstva na području Koprivničko-križevačke županije predsjednik Sobota dodijelio je prigodne zahvalnice.

prigorski.hr/kckzz.hr