Vino OPG-a Bužić oduševilo vinare iz Svetog Petra Orehovca

15. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vino OPG-a Bužić oduševilo vinare iz Svetog Petra Orehovca


Denis Bužić, enolog i vlasnik poznate Vinarije Bužić, održao je 14. srpnja u prostorijama Društveno kulturnog centra Kuća ideja – prostor zajedništva, radionicu na temu „Vinarstvo“.

S članovima Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“ iz Svetog Petra Orehovca te drugim gostima zainteresiranima za temu vinogradarstva i vinarstva, enolog Bužić podijelio je svoje bogato znanje i iskustvo. Unutar teme vinarstva, enolog Bužić na radionici je opširno govorio o postupcima pripreme za berbu, samoj berbi, postupcima sumporenja grožđa, masulja i mošta, kao i bistrenju. Sudionici radionice su imali najviše nedoumica oko odabira enoloških sredstava, stoga ih je Bužić savjetovao o načinima primjene istih. Vinogradari i vinari prodiskutirali su o načinima njege vina, kao i o njegovom skladištenju i čuvanju. Stečena znanja s radionice, sudionici će moći primijeniti u svojim vinogradima te na taj način unaprijediti kvalitetu svojih vina.

WhatsApp Image 2021-07-15 at 11.58.05 (2)

Nakon završetka radionice, druženje se nastavilo uz dobru kapljicu iz Vinarije Bužić. Naime, Denis Bužić pripremio je butelje iz svoje vinarije za sve sudionike radionice, koji su imali priliku degustirati i uživati u vrhunskim vinima Potkalničkog prigorja.

WhatsApp Image 2021-07-15 at 11.58.05 (1)

Radionica „Vinarstvo“ je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Likovna udruga Prigorje Art.

WhatsApp Image 2021-07-15 at 11.58.06

Ova radionica, kao i sve ostale radionice u angažmanu Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“, u potpunosti su besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost.

WhatsApp Image 2021-07-15 at 11.58.06 (1)

Facebook Comments