Večeras je održana velika zabava i natjecanje u pripremanju kotlovine povodom Vincekova na Kalniku. Najbolji kuhari pripremali su kotlovinu koju su posjetitelji mogli ocijeniti i degustirati u kalničkom Spomen domu hrvatskih branitelja.

Žiri i posjetitelji odlučili su zajedničkim ocjenama da je najbolju kotlovinu pripremio Marko Koščak iz Dedine. Drugo mjesto osvojio je Davor Škorjanec, koji je ujedno primio i nagradu za najveselijeg kuhara. Treći je bio Marijan Mlinarić, a još su kuhali Drago Grbus, Ladislav Bertić, Mišel Nemec i Ivan Brajković.

Potkalnički kuhar godine Marko Koščak osvojio je ukupno 150 bodova istaknuvši kako u kotlovinu stavlja poseban sastojak. Općinski načelnik Mladen Kešer rekao je kako je završila 11 uzastopna gastro manifestacija. -Bilo je lijepo, prefine kotlovine pripremilo je sedam natjecatelja. Presudne bodove pobjedniku donijela je publika, a ovo je dobra priča u turizmu, jer nema turizma bez dobre hrane i bez dobrih kuhara – poručio je Kešer.

Za vrhunska vina zadužena je bila Udruga vinara i vinogradara Sv. Martin Kalnik”, a svirala je grupa “Škorpions”.

DSC_9742 DSC_9746 DSC_9749 DSC_9755 DSC_9756 DSC_9762 DSC_9765 DSC_9770 DSC_9774 DSC_9775 DSC_9780 DSC_9785 DSC_9794 DSC_9810 DSC_9814 DSC_9826 DSC_9832 DSC_9854 DSC_9860 DSC_9863 DSC_9866 DSC_9868 DSC_9879 DSC_9880 DSC_9885 DSC_9895 DSC_9899 DSC_9902 DSC_9904 DSC_9909 DSC_9911 DSC_9912 DSC_9913 DSC_9914 DSC_9918 DSC_9929 DSC_9931pot1 pot2 pot3 pot4 pot5 pot6 pot7 pot8 pot9 pot10 pot11 pot12 pot13 pot14 pot15 pot16 pot17 pot18 pot19