Viktorija Skrba nagrađena je u Slavonskome Brodu prvom nagradom na natječaju za najbolju dječju bajku inspiriranu Jagorom Ivane Brlić-Mažuranić

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod održana je dodjela nagrada za najuspješnije literarne radove na natječaju za najbolju dječju bajku inspiriranu Jagorom Ivane Brlić-Mažuranić. Prvo mjesto osvojila je Viktorija Skrba, učenica 8. r. OŠ Ljudevita Modeca za bajku Kako prevariti babu Poludnicu – online rješenje. Njezina je mentorica profesorica Danijela Zagorec.

Na svečanosti bili su nazočni brojni učenici, učitelji, studenti, predstavnici Grada i drugi uvaženi uzvanici. Uvodnu riječ održao je predsjednik Ogranka MH Ivan Medved, zatim su se nazočnima obratile prodekanica za nastavu dr. sc. Emina Berbić Kolar i predsjednica prosudbenog povjerenstva dr. sc. Irena Krumes. Svečanost su uljepšali učenici OŠ „Milan Amruš” koji su predstavili kratak igrokaz te učenici glazbene škole izvedbama na saksofonu i harmonici.

Prije svečanosti dodjele nagrada u punoj Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić” nagrađeni su učenici i mentori pogledali glazbeno-scensko djelo Jagor u izvedbi učenika četiriju brodskih škola i nekoliko profesionalnih glumaca. Predstavu je režirao Mario Kovač.

Organizatori su natječaja i svečanosti Ogranak Matice hrvatske Slavonski Brod i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Osijek – dislocirani studij Slavonski Brod.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: Lucija Martinčić, uč. savj.