VIKEND REKORDER Biciklist upravljao pod utjecajem alkohola od 2,36 promil

12. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika VIKEND REKORDER Biciklist upravljao pod utjecajem alkohola od 2,36 promil

Ilustracija/Foto: Marko Jurinec/PIXSELL


Tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirano je 205 prometnih prekršaja.

Od toga je 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droga u organizmu, 80 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 10. listopada, u 10.15 sati na DC 2 u Borovljanima kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju, 11. listopada, u 16.38 sati na DC 28 u Kenđelovcu krećući se brzinom od 117 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 9. listopada, u 21.55 sati, u Ulici Pemija u Goli, kod 30-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

Ističemo i zaticanje 26-godišnjeg vozača koji je u petak, 9. listopada, u 23.45 sati, na Trgu kralja Tomislava u Molvama zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,71 promila. Vozač je bio uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.