Vijećnika Dejana Jaića interesirala situacija sa zemljištem kod FINA-e u Vrbovcu

20. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnika Dejana Jaića interesirala situacija sa zemljištem kod FINA-e u Vrbovcu


Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca pod aktualnim satom za riječ se javio vijećnik Dejan Jaić (Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365)

-Možete li pojasniti kronologiju raspisivanja natječaja za zemljište pokraj FINA-e. Navodno ste kupili zemljište od ponuditelja koji je bio drugi na natječaju. A onaj koji je izgubio na natječaju za zemljište na FINA-i, je izgubio par dana prije to zemljište. Sugrađane zanima ima li tu elemenata pogodovanja kod trampe zemljišta?

Malo je čudno da se firma Šušković gradnja odluči na penalizaciju, odnosno za plaćanje izlaska iz radova, a da je Komunalac Vrbovec danas spreman izgraditi takav nogostup, što je pohvalno. Ali znamo koliko je trajala izgradnja parkirališta kod Doma zdravlja i onog potpornog zida, pa me zanima imate li plan s direktorom Komunalca kada će oni to napraviti? Navodno je projekt takav da su bolje odustali i platili penale od 140 tisuća, nego otišli u minus od 500-600 tisuća kuna – rekao je Jaić.

Gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako se u Gradu s tim zemljištem bave već neko vrijeme. -Mi smo išli na javnu prodaju i dobili smo ponudu s kojom nismo bili zadovoljni i poništili smo natječaj i sada smo dobili puno veći iznos. Dobili smo ponude od 129 i 130 i na kraju je otišlo za 180 tisuća kuna. Tu smo branili interes Grada i smatram da je dobra bila odluka da smo poništili natječaj i sada smo dobili više.

kralj

Žao mi je da je došlo do raskida ugovora. Zvao sam ih da ostanu. Koji su njihovi razlozi, je su li ponudili premalu cijenu ili su krivo izračunali neke krive stavke, ne bih htio ulaziti. Njihova je procjena da je za njih bolje ovako. Komunalac je naša firma koja je počela s tom gradnjom i pokazali su da znaju napraviti dobar nogostup i dobro parkiralište – kazao je Kralj.

Vijećnik je rekao da gradonačelnik nije pojasnio kronologiju. -Ali da je to napravio bivši gradonačelnik onda bi kao čelnik oporbe sve digli u zrak da vidite je li se kome pogodovalo. Vjerujem da ste imali dobre namjere, ali građani pričaju da oni koji su dobili sada ovo zemljište i da su kupili zemljište na Konaku i sada to mijenjaju s Gradom.

Ne sumnjam u sposobnost Komunalca. Samo me zanima koliko će to onda skuplje koštati? – rekao je vijećnik.

-Nitko nije kupio zemlju na Konaku da bi je s nama mijenjao. Imate krive informacije – zaključio je Kralj.

 

Facebook Comments