Vijećnik Sudinec zatražio proceduru zbrinjavanja pasa na vrbovečkom području

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnik Sudinec zatražio proceduru zbrinjavanja pasa na vrbovečkom području


Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca pitanja za gradonačelnika imao je vijećnik Dražen Sudinec (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti).

-Molio bih gradonačelnika da javno obznani proceduru zbrinjavanja pasa lutalica na području grada Vrbovca i da nam kaže koliko je bilo slučajeva da je komunalna redarka prijavila pse lutalice u 2018. i 2019. godini. i kako su oni zbrinuti.

Prije dvije sjednice predsjednik Gradskog vijeća mi je rekao da bez obzira na vrstu zahtjeva da ću dobiti sve snimke gradskih vijeća, a one su po Poslovniku i sastavni dio zapisnika, a zapisnici su izuzetno kratki. Ja ih do danas nisam dobio pa bih molio da mi se to obrazloži – kazao je vijećnik.

Vrbovečki Gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako su psi lutalice i mačke postali ozbiljan problem za sve jedinice lokalne samouprave. -Troškovi zbrinjavanja tih životinja su se udeseterostručili. To je problem i model je pogrešan, jer se na to više troši novaca, nego npr. na potporu za novorođenče. Točan broj tih pasa i mačaka u ovom času ne mogu reći, jer nemam taj podatak. Što se tiče procedure, komunalni redar primi prijavu i zbrine psa u sklonište – kazao je gradonačelnik.

Pročelnica Andreja Tanasković kazala je kako ne bi ulazila u obećanja. -Međutim, temeljem Zakon o pravu na pristup informacijama vaš zahtjev je primljen i njemu je udovoljeno. On je odobren te vam je po zakonu poslan zaključak o troškovima, koji se po zakonu naplaćuju i čekamo da se po tom zaključku postupi – rekla je pročelnica.

Vijećnik Sudinec nije bio zadovoljan odgovorom.

-Postupio sam po zaključku i sve platio. Budem provjerio. Što se tiče prvog pitanja ja imam saznanja od ljudi s područja Banova da se postupalo malo drugačije, ali ne mislim, s obzirom na ozbiljnost teme, izlaziti van s tim stvarima, jer je tema dosta škakljiva i nezgodna, ali ću sve stvari dodatno još provjeriti. Također tražim pisani odgovor – rekao je vijećnik.

prigorski.hr

 

 

Facebook Comments