Vijećnik Sudinec: U Vrbovcu se zajedno s plastikom i papirom prikupljaju govna // Predsjednik Vijeća Herček: Molim da koristite riječ izmet

2. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnik Sudinec: U Vrbovcu se zajedno s plastikom i papirom prikupljaju govna // Predsjednik Vijeća Herček: Molim da koristite riječ izmet


Na prošlotjednoj sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela kritike na rad Komunalca Vrbovec izrekao je vijećnik Dražen Sudinec (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti).

-Osnovne procedure nisu poštivane kod odmarališta Nerezine i kod nekih drugih situacija. Kompostana je bila aktualna još dok sam bio direktor i bio sam protiv toga. Razgovarao sam strukom, bio je pritisak iz Grada, ali nisam vidio sirovinu za to. Volio bi vidjeti kako bi Vrbovec rješavao proizvode od komposta besplatno?

Dok sam ja bio direktor bili smo likvidni, radili smo racionalno. Nabavili smo i opremu za odvojeno prikupljanje otpada, ali nismo pokrenuli, jer se ne može napraviti za 75 kuna. Bivši gradonačelnik je rekao da mora biti 75 kuna. Nisam uveo posao jer nisam želio namjerno raditi minus trgovačkom društvu i to je kazneno djelo i zato mi mandat nije produžen. Uvijek imate mogućnost izbora. Hoćete li raditi štetu Gradu, Komunalcu, bilo kome ili ćete se maknuti. Odabrao sam da me se makne.

Građani traže da im se vrati novac. Platili su uslugu koja se ne isporučuje. Snimio sam situaciju. Došao sam na javnu površinu i javno poduzeće, a sadašnji direktor je rekao da će me kazneno prijaviti. Snimio sam da se uz papir i plastiku tamo odvajaju i govna. Stavit ću u novine da će Vrbovec biti prvi Grad koji će odvajati govna iz sortirnice – kazao je vijećnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček zamolio je vijećnika da koristi riječ izmet. -Govno je riječ koje svatko razumije, za izmet nisam siguran-rekao je Sudinec.

-Govna su prikupljaju zajedno s pastikom i papirom u 2018., a nastavilo se i ove godine. Tko će ljudima vratiti novac? – upitao je Sudinec. Volio bi da imamo sortirnicu, ali trebali bismo za to imati 50 tisuća stanovnika.

Pun kufer mi je da me se proziva. U Heinzelovoj se nalazi poligraf i pozivam da Kralj, Jelić i Sudinec idu na poligraf- poručio je Sudinec.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako se morao javiti za riječ jer ga se poziva na neke poligrafe. -Gospodin Sudinec me pozvao na policiju, a obje prijave od vijećnika su odbijene jer su lažne. Nemam se vremena se vama baviti, puno posla je u Gradu. Bila je revizija i ne želim se osvrtati što je radio gospodin Bregović – rekao je Kralj i dodao kako je dokumentacija o eventualnom prijašnjem kriminalu u Gradu isporučena u Heinzelovu.

Direktor Komunalca Mato Jelić rekao je kako je najbitiniji poslovni rezultat kojeg pregledaju revizori, a ne tko je najljepši i najbolji na ovom svijetu.

– Podijeljeno je 500 kompostera u Gradu Vrbovcu, a nitko ne zna po kojem kriteriju, a još ih je ostalo još 50. Nisu ih svi građani dobili – rekao je direktor i osvrnuo se na pitanje oko sortirnice. -Obveza nam je prije svake prijave za natječaj, studija isplativosti i sve ćemo izračunati u lipu. Da nije tako, ne bismo imali dobit od 960 tisuća kuna i ne bi unaprijedili sustav i ne bi odlagalište imalo građevinsku, uskoro i uporabnu dozvolu. Nismo se mogli  bez toga prijaviti na natječaje, odnosno prije nismo mogli ništa.

Na manadatu nas drži samo ostvareni rezultat, a gospodin prije je ostavio 1,5 milijuna kuna gubitka – zaključio je Jelić.

Vijećnik Tihomir Antolković (SDP) rekao je kako su komposteri u lošem stanju. -Preporuka mi je bila da mi se to ne isplati uzeti. Ne djeluje mi da bi to bili funkcionalno – rekao je vijećnik.

Direktor Jelić je napomenuo kako je komposter komad plastike. – Tko ima mjesta može ga uzeti, imamo još 50-ak komada – kazao je i napomenuo kako Komunalac uslugu odvajanja papira i plastike odrađuje u stopostotnom iznosu te da Zakon dopušta da se sve može voziti u istom kamionu.

prigorski.hr

Facebook Comments