Na večerašnjoj 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, na aktualcu se za riječ javio predsjednik križevačkog SDP-a Dejan Pernjak.

Prvi njegov komentar bio je vezan uz šetnicu uz potok Vrtlin.

-Kod Ulice bana Jelačića prema Ulici Petra Zrinskog, izgleda dosta zapušteno, neću reći da je u derutnome stanju, ali bilo bi dobro obavijestiti Komunalno poduzeće da se tamo počisti raslinje. Šteta da je jedna šetnica u takvome stanju – ukazao je Pernjak.

Drugo je njegovo pitanje bilo vezano uz aglomeraciju.

-Imamo problem u Križevčinama. U jednom odvojku u ulici u Križevčinama, aglomeracija dolazi do raspela. Ne spušta se prema kućama koje od toga raspela idu lijevo i ne spušta se prema glavnoj ulici pa me tamo moj susjed zamolio pojašnjenje. Zašto se ne može ići prema tim kućama koje su u smjeru glavne ulice, jer on je zainteresiran da u današnje vrijeme ima kanalizaciju – zatražio je odgovor predsjednik križevačkog SDP-a.

Gradonačelnik Rajn mu je odgovorio kako je upoznat s navedenim problemom te je u ovome odgovoru nastojao razjasniti detalje i drugim vijećnicima koji su imali slična pitanja vezano uz aglomeraciju.

-Nikoga se nije izostavljalo. Većinom kad je riječ o kanalizaciji, pitanje je prirodnog pada, odnosno gravitacijskog pada. Konfiguracija grada Križevaca je vrlo izazovna, površina je velika, a za nekoliko kuća se precrpne stanice ne isplati raditi. Njih imamo u projektu 17, ali su na mjestima gdje skupite desetke kuća. U ovoj varijanti, rado bih da se struka uključi. Svi oni koji nisu u projektu odvodnje, a to je vjerojatno uslijed nedostatk da se gravitacijskim padom spoji sve na kolektor dalje što ide prema našem budućem pročistaču – objasnio je Rajn.

Pernjak je u svom komentirao i radove koji se provode na gradskome stadionu, u čiji je proces kao klupski tajnik i sam uključen.

-Postoje sumnje i komentari da su radovi probijeni za milijun kuna. Koliko sam ja upućen, ipak je sve u zadano vrijeme i u zadanim gabaritima – kazao je Pernjak zamolivši komentar na navedene konstatacije, uz posebnu zahvalu u ime NK Radnik Križevci pročelniku Brunoviću na kooperativnosti i razumijevanju.

gradskovijece-47

Rajn se zahvalio na pohvalama gradskim službama.

-Što se tiče stadiona, nikakvih milijun kuna nije probijeno te nema nikakvih zahtjeva za vantroškovničkim radovima. Svjesni smo da ste i vi predstavnici nogometnog kluba zainteresirani za radove. I dalje nam je velika želja da se taj projekt završi i da bude funkcionalan za one koji ga primarno koriste, a to su nogometaši i posjetitelji – zaključio je gradonačelnik.