Vijećnik Nenad Nekvapil uputio pitanje oko uređenja okoliša zgrada na bjelovarskom Trgu A. G. Matoša // Pročelnik Markovinović: Uređenje je interes vlasnika stanova

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnik Nenad Nekvapil uputio pitanje oko uređenja okoliša zgrada na bjelovarskom Trgu A. G. Matoša // Pročelnik Markovinović: Uređenje je interes vlasnika stanova

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara, tijekom aktualnog sata, vijećnik Nenad Nekvapil (SDP) uputio je pitanje kako stanari na Trgu Antuna Gustava Matoša iza zgrada kod vrtića imaju problema.

– Okoliš zgrada nije vlasnički riješen, dio je Gradski, dio je od Republike Hrvatske. Jedno vrijeme su stanari tamo imali garaže pa su ih morali srušiti. Sada kako je na snazi naplata parkirališta u Bjelovaru, na njihove parkinge dolaze ljudi jer se tamo ne naplaćuje. Tako da oko tih zgrada postoji jako puno kaljuže – istaknuo je.

Dodao je kako je tamo bilo i 30 smreka koje su odsječene i odvežete u nepoznatom smjeru te zaključio kako su tamo samo ostali panjevi i kaljuža.

– Okolne stanete zanima kada će se riješiti vlasnički odnosi kad će se moći urediti taj okoliš – upitao je.

Ivica Markovinović, Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora istaknuo je kako rješenje uređenja prostora oko zgrada interes vlasnika stanova.

– To je zemljište koje je u funkciji tih zgrada i stanova. Ono je u vlasništvu Republike Hrvatske, nešto malo ima i Grad. Ako stanari žele nešto uređivati, trebali bi to sami napraviti. Ako će Grad ići u uređenje, onda će to morati biti u javnoj funkciji, a to može biti jedino parkiralište koji bi bilo u naplati. Znači, ili će sami raditi ili će ući u program javnog parkinga – dodao je.

Naglasio je da ako će Grad ići u uređenje tada će morati to kupiti od Republike Hrvatske, odnosno kako su za izgradnju parkirališta potrebna velika ulaganja.

prigorski.hr

Facebook Comments