Večerašnja 36. sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca započela je pitanjem vijećnika Mije Mijatovića (HDZ) koje je vezano na količine otpada na odlagalištu otpada Beljavine.

-Došao sam do saznanja da tvrtka Aeks d.o.o. iz Ivanić-Grada dovozi i odlaže otpad na Beljavine. Ta tvrtka pruža usluge zbrinjavanja opasnog otpada. Zašto Aeks odlaže otpad na Beljavine ako je ovo Vijeće donijelo odluku da se na Beljavinama neće deponirati nikakav miješani komunalni otpad osim otpada s vrbovečkog područja.

Imam opravdani strah da Aeks na Beljavine odlaže opasni otpad, a vas gradonačelniče i predsjedniče Skupštine pitam o kakvom se otpadu radi, o kojim količinama se radi i tko je dopustio – upitao je vijećnik.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako tvrtka Aeks na Beljavine vozi neopasan otpad. -Radi se o zemlji koju koriste u procesima, ona se obrađuje i dovozi se kod nas kad više nije opasna po okoliš, a za to imaju i potvrde od nadležnih ministarstava.

kralj

Naš Komunalac jednom u tri mjeseca mora Beljavine prekriti sa zemljom i ne moramo voziti neopasnu zemlju svojim kamionima. Inspektori su nam to naložili i nema nikakve opasnosti – rekao je gradonačelnik.

Mijatović nije bio zadovoljan odgovorom te je rekao kako se ta masa tretira kao otpad. – Katalog otpada ukazuje da je to ukrućeni otpad i koji se smatra opasnim otpadom. Pod određenim uvjetima on ima opasna svojstva,. Doveli ste u opasnost zdravlje i život građana koji žive u naselju tog odlagališta – kazao je vijećnik i zatražio stanku koji je odobrena.

Nakon stanke vijećnik Mijatović je kazao kako će po ovoj temi zatražiti i izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća.