Osma sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca održana je u utorak, a pod aktualcem se za riječ javio Denis Maksić, vijećnik iz redova HDS-a koji je iznio probleme poljoprivrednih proizvođača koji žive u blizini Čreta, a koji, kako kaže Maksić, imaju problema s radnicima turske tvrtke Cengiz.

-Poljoprivredni proizvođači imaju malih problema s posjetiteljima. Oni ulaze k njima, dolaze na njihova gospodarstva, a ne mogu se sporazumjeti, jer jedni i drugi govore različitim jezicima. Ne radi se o nikakvoj diskriminaciji, no oni ulaze u gospodarske objekte, uzimaju plodove, kasnije se pokušavaju pogađati, ali prije toga konzumiraju više plodova, nego što su uopće planirali kupiti. Stoga molim Gradsku upravu da kontaktira firmu Cengiz kako bi ih pokušali usmjeriti na jedan kulturan način ophodnje prema našim poljoprivrednim proizvođačima – kazao HDS-ov vijećnik.

maksic

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako postoji dobra komunikacija Gradske uprave i turske tvrtke.-Uvijek se uvažavalo, pa vjerujem da će i ovo. Možda bih mogao apelirati na poljoprivredne proizvođače ako trebaju štand, da im izađemo u susret s gradskim štandom pa da imaju prodaju na kućnome pragu, ali ne i preko toga praga.

Mislim da je to stvarno granica elementarne kulture, ako se ulazi u nečiji posjed bez pitanja – kazao je gradonačelnik, dodavši kako će poduzeti potrebne korake kako bi se ovaj problem riješio.