Vijećnik Fašaić istaknuo potrebu asfaltiranja ceste u Graberšćaku

13. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnik Fašaić istaknuo potrebu asfaltiranja ceste u Graberšćaku


Vijećnik Damir Fašaić (HDZ) imao je pitanje za zamjenika gradonačelnika Ivicu Strnščaka na aktualcu 32. sjednice vrbovečkog predstavničkog tijela.

– Raspravljali smo o planu održavanja cesta koji se ne poštuje. Dobio sam poruku od stanovnika Graberšćaka. Tamo živi nekoliko obitelji koje nemaju asfalt do svojih kuća i čak imaju problem autom doći do svojih kuća.

Tamo su dvije ulice koje nisu asfaltirane, a asfaltiranje je bilo u planu održavanja infrastrukture 2019. godine. Izglasalo je sve Gradsko vijeće pa je održavanje ceste izbačeno, a onda 2020. godine nije uvršteno u plan održavanja. Negdje se asfaltiraju poljski putevi, a ne asfaltira se ovdje gdje žive ljudi. Mještani su opravdano ogorčeni – rekao je Fašaić.

Zamjenik gradonačelnika Ivica Strnščak rekao je kako je u program rada mjesnih odbora stavljeno i asfaltiranje cesta, a tu je i Graberšćak.- Prošle godine smo imali i poplave na toj cesti, iskopane su grabe, napravljen je i izbrušeni asfalt i može se tamo proći. Graberšćak spada u mjesni odbor Gornji Tkalec i tamo je asfaltiran jedan veliki projekt ceste i završila se cesta prema klanjcu.

PRO_1992

U narednom periodu će se riješiti i cesta prema Graberšćaku. Ove godine smo asfaltirali devet cesta. Slažem se da treba još više, ali apeliram i na mjesne odbore da se više uključe u rad jedinice lokalne samouprave – rekao je Strnščak i dodao kako je bilo osim asfaltiranja i navoza kamenja.

Facebook Comments