Gradski vijećnik Dejan Jaić (Stranka rada i solidarnosti) na devetoj se sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca požalio na stanje u Lonjici.

-Svako malo prođem kroz Lonjicu pa vidim da je to mjesto zaraslo kao nikada do sada. Uz nogostup je trava u visini od metar i pol – kazao je Jaić.

Zamjenik vrbovečkog gradonačelnika Marko Belošević zamolio je vijećnika da odmah prijavi točnu lokaciju.

-Ako se radi o županijskim cestama, onda ćemo proslijediti prijavu njima. Ako se radi o nerazvrstanim cestama, naručit ćemo odmah te poslove od Komunalca. Ovim putem pozivam sve građane, kad god vide takve stvari da se jave na mail ili na telefon gradske uprave. Naši dečki iz Komunalca brzo reagiraju  – kazao je Belošević.

Jaić je komentirao i nedavne fizičke obračune sugrađana zbog regulacije prometa na mjestima na kojima se odvijaju radovi uslijed izgradnje vodovoda i aglomeracije pa je tražio od gradskih vlasti da mu odgovore na pitanje kada je zadnji puta održan sastanak sa svim predsjednicima mjesnih odbora.

Zamjenik vrbovečkog gradonačelnika, komentirajući nedavne konfliktne situacije, zamolio je građane za strpljenje i suradnju, jer je većina gradilišta osigurana semaforima.

-Sastanak mjesnih odbora je održan neposredno prije korone, nažalost, zbog korona-virusa, nismo bili u mogućnosti okupljati veći broj ljudi, ali smo u redovitom kontaktu s njima, bilo putem maila, bilo putem telefona–  pohvalio je Belošević predstavnike mjesnih odbora naglasivši kako je većina njih aktivna.