Vijećnica Teklić: Ljudima je bio šok kad su počeli dobivati predračune od 2 500 kuna / Gradonačelnik Rajn: Histerija je umjetno stvorena

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Vijećnica Teklić: Ljudima je bio šok kad su počeli dobivati predračune od 2 500 kuna / Gradonačelnik Rajn: Histerija je umjetno stvorena


Nazavisna vijećnica Tena Teklić imala je jedno pitanje za gradonačelnika na 24. sjednici sjednici križevačkog predstavničkog tijela.

-U Ulici Slavka Kolara u tijeku je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske infrastrukture. Zašto nije održan nikakav sastanak stanara da se objasni što će se raditi, koliko će koštati i zašto se to uopće radi? Ljudima je bio šok kad su počeli dobivati predračune od 2 500 kuna. Kojom odlukom je regulirano plaćanje? – pitala je vijećnica.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn rekao je kako nema informaciju da je nešto krivo izvedeno u Ulici Slavka Kolara. -Histerija je umjetno stvorena, čuo sam da su oporbeni vijećnici išli od kuće do kuće i plasirali lažne informacije.

Odlukom iz 2004. godine  je regulirano na koji način se radi rekonstrukcija javne vodoopskrbne i vodoodvodne mreže. Vodne usluge snose trošak rekonstrukcije javnog djela i do jednog metra unutar parcele privatnog vlasnika. Tada treba postaviti vodomjerno okno koje se može realizirati uz pomoć Vodnih usluga ili po samostalnom izvoženju.

Neki građani su tako radili, vlastoručno iskopali rupe i izbetonirali. To je napravljeno u nizu ulica i ovdje nije izuzetak. Ne mogu reći zašto nije održan sastanak. Kao Gradska uprava smo radili za neke ulice za koje smo procijenili da je specifičan način kako će se odvijati promet. Možda je ispalo nespretno, išle su pisane obavijesti, a riječ je o investicijskom održavanju Vodnih usluga.

Održavanje sastanka uoči svakog zahvata nije nužno – poručio je Rajn.

Facebook Comments