Vijećnica Desnica: ‘Što je sa zapuštenim parkom pokraj Srednje škole?’; Gradonačelnik Jakšić: ‘Ne možemo svojevoljno čistiti tuđa dvorišta, ali ako je potrebno priskočit ćemo u pomoć kod čišćenja’

27. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vijećnica Desnica: ‘Što je sa zapuštenim parkom pokraj Srednje škole?’; Gradonačelnik Jakšić: ‘Ne možemo svojevoljno čistiti tuđa dvorišta, ali ako je potrebno priskočit ćemo u pomoć kod čišćenja’


Anica Desnica (SDP) koprivnička gradska vijećnica na 22. sjednici Gradskog vijeća održanom u utorak uputila je pitanje vezano uz park kod Srednje i Obrtničke škole u Koprivnici.

Istaknula je kako je i na prošlom vijeću uputila isto pitanje.

– Tada sam poslala apel da se napravi nešto sa spornim parkom. Tamo ima granja, zapušteno je, potrgane su klupe – rekla je.

Dodala je kako je u tom dijelu grada provela više od pola svojeg života te kako joj je žao što je taj park toliko zapušteni.

– Nekada sam se podvečer rado šetala parkom. Danas se kroz taj park ne može prošetati. Od zadnje sjednice gradskog vijeća nije ništa dogodilo – rekla je.

Naglasila je kako bi nekoga trebalo zanimati park koji je gotovo u središtu grada.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice istaknuo je kako je park i atletska staza pokraj škola u vlasništvu sâmih škola.

– Grad ne može nekome upasti u njegovo vlastito dvorište i počistiti ga jer nama nije lijepo. U ime Komunalca obratit ćemo se školama sa službenim upitom oko pomoći kod čišćenja i održavanja okoliša – obećao je gradonačelnik.

Dodao je da će Komunalac pomoći pri čišćenju i sanaciji spornog parka, ako će biti pozitivnog odgovora iz škole.

Facebook Comments