[VIDEO]Turisti nam se smiju: Otkrio sramotu s kantama za razvrstavanje otpada

24. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti [VIDEO]Turisti nam se smiju: Otkrio sramotu s kantama za razvrstavanje otpada


Iako nije poznato gdje je točno u Hrvatskoj nastao video, pokazuje koliko je lokalna vlast bezobzirna i bahata kad je u pitanju razdvajanje otpada. Ipak, takva sramota nikad ne prođe neopaženo, pišu vijesti.hr.

Na video se jasno vidi kako talijanski turist nosi plastičnu posudu prema kanti za razvrstavanje otpada. Problem se pojavio kada je htio u okrugli otvor ugurati posudu koja je bila prevelika pa je podigao poklopac s namjerom da razdvoji plastiku od papira i mješanog komunalnog otpada.

Kada su podigli poklopac kante za razvrstavanje otpada, dobro su se nasmijali.

S obzirom na to da na pokopcu postoje tri otvora za tri različite vrste otpada, očekivali su i tri manje kante ispod poklopca. Ispalo je, međutim, da sav otpad ide na istu hrpu, u jednu jedinu kantu ispod poklopca.

Najgori dio je taj što pored ove kante za razvrstavanje otpada stoje još dvije takve, potpuno iste, pa ovakav poklopac nije bio ni potreban, već se moglo u jednu odlagati samo plastiku, u drugu papir i u posljednju komunalni otpad.

Ipak smo zemlja koja živi od “sunca i mora”, no ovako se brinemo za okoliš. Za one koje očito nije briga za okoliš, neka barem razmisle o tome kakvu turističku sliku šaljemo u svijet.

Facebook Comments


[ssba]