Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

[VIDEO/FOTO] Željko ‘Šaka sa Srednjaka’ Mavrović učio koprivničke srednjoškolce boksačkim tehnikama

Željko Mavrović, jedan od najvećih hrvatskih boksača svi vremena, poznatiji kao ‘Šaka sa Srednjaka’ ili ‘Irokez’ danas je u Koprivnici srednjoškolcima pokazivao boksačke tehnike. Uz njega, bio je i Mario Preskar, aktivni profesionalni boksač teške kategorije kojem je svojevremeno promotor bio i legendarni Don King. Obojica su u Koprivnicu, u Srednjoškolsku dvoranu došli u sklopu projekta ‘Škola boksa’ usmjerenom prema djeci i mladima. Projekt provodi Hrvatski boksački savez, a podržava ga i Janica Kostelić kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport.

– Obilazimo gradove i mjesta gdje imamo boks i gdje ćemo ga tek postaviti. Gledamo da ovo nije samo natjecateljskog boksa nego boksa kao sporta. Iskreno vjerujem da boks može pomoći svima da osnaže sebe, da prepoznaju sebe i okuraže svoj karakter – kazao je Mavrović. Dodao je kako je možda teško razumjeti da boks može oplemeniti čovjeka, no tvrdi kako pojedinca uči na bol i kako se nositi s njom.

mavrović kc
– Kada se u dvorani nauči nositi s boli, lakše se s njom nositi u privatnom životu – zaključio je. Na njega se nadovezao i Dražen Kuhar, predsjednik koprivničkog Boks kluba David koji je kazao kako je cilj ovog projekta odvući mlade od ekrana mobitela, laptopa i tableta.

dražen kuhar

– Za naše buduće sportaše iznimno je važno da dođu osobe poput Mavrovića i Preskara u naš grad jer želimo i curama i dečkima pokazati da je boks iznimno zahvalan za stjecanje radnih navika i discipline u životu – zaključio je.

Ovaj projekat do sada je gostova u Samoboru, Čakovcu, Varaždinu te nadalje ide u Rijeku i Zadar, a cilj je obići cijelu Hrvatsku.

mavrović kc (2) mavrović kc (3) mavrović kc (4) mavrović kc (5)

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Dubravka Petric/PIXSELL

VIDEO Koncert povodom pokretanja smjera Tambure u Srednjoj glazbenoj školi Franje Kuhača

U Galeriji Waldinger u Osijeku sinoć je održan svečani koncert u povodu pokretanja smjera Tambure u …

Luka Stanzl/PIXSELL

Bjelica i Stojanović uoči Anderlechta: Želimo od prve minute pokazati tko je domaćin i tko je najbolji u skupini

Na konferenciji za medije svoja su očekivanja od utakmice 6. kola UEFA Europa lige iznijeli …