Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te strankom Nezavisni Željka Lackovića i Hrvoja Jančija potpisao koalicijski sporazum poručivši kako žele povjerenje za promjene na bolje za građane.

Penava je na konferenciji za novinare kao glavne prioritete označio rješavanje demografskog problema, zaštitu hrvatske poljoprivrede, vraćanje života u sela i sprječavanje ilegalnih imigracija kako bi Hrvatska s njezinim građanima ostala najsigurnija zemlja Europske unije.

Kao treća politička snaga idemo uzeti ono što nam pripada, na što su hrvatski narod i birači spremni i vidjeti koje su opcije relevantne, istaknuo je dodavši kako nisu ovdje zbog svojih taština, imena i prezimena, nego rješavanja ključnih hrvatskih problema po prioritetima. Uvjeren je da bez njih neće moći biti formirana iduća vlada.

Zagreb: Konferencija nakon koalicijskog sporazuma Domovinskog pokreta i drugih stranaka

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Na novinarski upit je li mu bliži HDZ ili SDP rekao je kako je to prvenstveno onaj tko će, kao pouzdaniji partner podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te da su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise.

To nikako ne može biti SDSS ni Možemo, jer ono što radi premijer Plenković sa Pupovcem i Stanimirovićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti, poručio je Penava.

Dodao je kao Hrvatska treba konačno dobiti Vladu i vlast koja će početi voditi brigu o interesima građana , a ne o taštinama dva brda kako što imamo sada. Pozvao je birače da ne nasjedaju na priču o samo dva izbora i biranju manjeg zla.

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić zauzeo se za strogo kažnjavanje ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no da ne treba izjednačavati kriminalce s izbjeglicama i ljudima u potrebi.

Ustvrdio je kako je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, a da će nakon objave izbornih rezultata vidjeti koliko su jaki i koliko su drugi jaki.

“S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenili su nekoliko predsjednika i sve su korumpiraniji”, ustvrdio je.

U ime stranke Nezavisni govorio je Željko Lacković. “Stranka Nezavisni primarno je nastala iz Udruge nezavisnih načelnika i gradonačelnika. U Koprivničko-križevačkoj županiji držimo dva od tri grada, nekoliko općina i jasno artikuliramo naše politike gdje su nam građani i interesi lokalne zajednice na prvom mjestu. Ovo je jedan trenutak kada vidimo da se u Hrvatskoj provode politike kojima upravo nedostaje suverenizma i hrvatskog interesa“, rekao je Lacković i istaknuo kako je suradnja s Domovinskim pokretom i ostalim partnerima zapravo odgovor u kojem u hrvatskim politikama i u hrvatskoj vlasti nedostaje hrvatskog interesa.

lackovic1

“Mi smo ovdje u ovom trenutku obvezni izaći na izbore i izboriti se za hrvatski interes jer sve politike, od demografije do poljoprivrede su u interesu hrvatskog čovjeka. Doći će oni koji će imati hrvatski interes na prvom mjestu“, zaključio je Lacković.