[VIDEO] Zdravko Thür vlasnik je starog Opel Kadetta iz davnih sedamdesetih godina

26. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti [VIDEO] Zdravko Thür vlasnik je starog Opel Kadetta iz davnih sedamdesetih godina

Ivica Galović/PIXSELL


Zdravko Thür iz Požege vlasnik je starog Opel Kadeta iz davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.  Automobil je registriran i u izvrsnom voznom stanju.

Kupio ga je u Sloveniji prije 45 godina, a tada je koštao 5 tisuća njemačkih maraka. No na kraju je automobil platio 15 tisuća maraka, jer se na automobile iz uvoza tada u Jugoslaviji plaćao tzv. republički porez i savezni porez, svaki u visini vrijednosti vozila, dakle svaki u iznosu od po čak 5 tisuća maraka.

-Sve je na njemu originalno. Mijenjao sam jedino potrošne stvari, poput gumica i sl. Do sada sam prešao 250 tisuća kilometara. Najviše sam vozio 180 na sat i to na autoputu i Češkoj. -kaže ponosni vlasnik.

Kaže da će auto naslijediti unuk, ali i da ima kupaca. -Neki dan mi čovjek nudio 2.500 eura. Kaže unuk: “Dida, to je moje!”. Tako da kada ja prestanem voziti to je njegovo. -kaže 84-godišnji Zdravko.

Pogledajte video prilog.