Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije nositelj je projekta Camino Podravina koji je dio hrvatskog Camino puta. Camino Podravina dio je hrvatske i europske mreže puteva sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a i Vijeća Europe koje godišnje prođe preko 1.5 milijuna ljudi.

Ove godine Camino Podravina vikend održava se od 6. do 7. travnja, a okupio je stotinjak hodočasnika s područja cijele Hrvatske.

Ovogodišnji Camino Podravina započeo je ispred Pastoralnog centra Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici. Nakon doručka i blagoslova, hodočasnici su krenuli na dvodnevni put koji prolazi Koprivnicom, planinarskom Polakovom stazom te dijelom Bilogore i ukupno će prepješačiti 24 kilometara. Kraj današnjeg hodočašća biti će u Starigradu  u Župi Majke Terezije gdje će se održati večera, a potom i Sveta misa.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić pozdravio je okupljene hodočasnike.

“Županija podržava sve projekte koji su dobri za dobrobit naših građana ali i šire, a ove Camino staze su zbilja poučne i ima se što za vidjeti, a i povezati fizičku aktivnost s duhovnom. Želim vam svima da uživate.”-rekao je Ljubić.

Hodočašće će se nastaviti sutra i prolaziti će kroz Reku, Camino stazom do izletišta “Crna Gora” gdje je planiran piknik ručak uz kratki duhovni sadržaj. Kraj hodočašća biti će u Močilama kod crkve Uznesenja Blažene djevice Marije gdje će biti podijeljene Compostele.