Zagorska općina Konjščina uskoro bi trebala dobiti novi trg koji se djelomično financira i sredstvima iz europskih fondova. Specifičnost ovog trga je u tome što će njime dominirati fontana koja svojim oblikom podsjeća na stilizirano slovo U, odnosno na ustaški simbol.

Svečano otvorenje novouređenog Trga dr. Franje Tuđmana trebalo bi biti početkom kolovoza, odnosno na Dan općine koji se obilježava 8. kolovoza. Iza cijelog projekta stoji HDZ-ov načelnik općine Konjščina Mirko Krznar.

Na pitanje novinara 24sata Krznar je najprije  rekao da se “ne bi štel mešat”, no na inzistiranje je ipak objasnio da oblik nema veze s ustaškim simbolima, već s crkvenom arhitekturom.

“To nije nikakav oblik slova ‘U’ niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potječe iz crkvene arhitekture. I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to niti ne podsjeća na slovo U, ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopće u čemu je problem. Ne razumijem, ali to je tako, uvijek se nađe troje, četvero nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspjeh”, rekao je Krznar.

prigorski.hr