Velika sportsko-edukativna turneja Dan sporta započela je u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji, a u natjecanjima u graničaru i atletici sudjelovalo je više od 6.000 osnovnoškolske djece. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska, Popovače, Rugvice, Gline i Petrinje posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plamen Telemach Dana sporta ovaj tjedan Igre će donijeti u Zabok, Ogulin i Gospić, a idući tjedan kreće i na turenju po Dalmaciji.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (nogometu, malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisi, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.