[VIDEO] SVETI PETAR OREHOVEC ĆE DOBITI SPORTSKU DVORANU Franjo Poljak: Dvorana bi trebala biti završena do kraja sljedeće godine

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] SVETI PETAR OREHOVEC ĆE DOBITI SPORTSKU DVORANU Franjo Poljak: Dvorana bi trebala biti završena do kraja sljedeće godine


Općina Sveti Petar Orehovec će dobiti dugoočekivanu školsko-sportsku dvoranu. općinski načelnik Franjo Poljak rekao nam je kako je velika dinamika na samom gradilištu.

-Do sada su odrađeni poslovi pilotiranja. Izgrađeno je 10-ak pilota dubine 10 do 12 metara između kojih su postavljeni stupovi. Za dodatnu stabilnost između pilota se buše tri reda sidara duljine 15-ak metara, koji po metodi tiple trebaju stabilizirati građevinsku jamu. Kroz 20-ak dana građevinska jama bi trebala biti gotova. Tako da bi teren za izgradnju samog objekta školske-sportske dvorane trebao biti spreman.

Izgradnja je zahtjevna zbog terena. Međutim, izgradnjom potpornog zida i poravnanjem dobit ćemo ravnu plohu i gradnja će biti jednostavna kao i na svakom drugom terenu.

Gradnja dvorane je planirana za 2020. godinu. Mi smo u zajedničkom projektu s Koprivničko-križevačkom županijom. U tom projektu je pet općina, a Županija je objedinila nabavu za kreditna sredstva.

U tijeku je ishođenje suglasnosti za zaduživanja kod Ministarstva financija i vjerujem da ćemo kroz nekoliko dana dobiti tu suglasnost i nakon toga samo formalno obavimo zaduživanje. Tada bi se kroz mjesec dana raspisao natječaj i dvorana bi trebala tom dinamikom biti izgrađena do kraja 2021. godine – poručio je Poljak.

 

Facebook Comments