Uslijed obilnih padalina došlo je do poplava na području Koprivničko-križevačke županije, a najgore su prošli žitelji mjesta Rasinja, gdje je gotovo cijelo selo bilo pod vodom.

Na terenu su još uvijek vatrogasci i ostali koji mještanima pomažu pri ispumpavanju vode i čišćenju kanala koji su još pod vodom. Dogodila se i tragedija u kojoj je žena preminula uslijed srčanog udara u podrumu obiteljske kuće i za sobom ostavila samog supruga Josipa Mihalinu. -Podrum je bio potpuno poplavljen, nisam mogao unutra. Ona je vikala da joj pridržim vrata. Pozvao sam ljude da mi pomognu, no već je bilo sve gotovo. Sve skupa nije trajalo ni 10 minuta. Sve nam je uništeno – rekao je suprug Josip.

Podsjetimo, u jednom od poplavljenih podruma pronađeno je tijelo 74-godišnjakinje, koja je umrla od srčanog udara, doznaje se u utorak u policiji.

Tijelo 74-godišnje žene pronađeno je u podrumu obiteljske kuće punom vode u Rasinji, prve su pretpostavke bile da se utopila, no obdukcija je pokazala da je umrla od srčanog udara.

“U ponedjeljak oko 19 sati u Rasinji, pored Koprivnice, u podrumu obiteljske kuće od zastoja srca preminula je 74-godišnjakinja, a njenu smrt mediji su s krivom protumačili kao utapanje uslijed velikih oborina”, izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Nakon pronalaska beživotnog tijela žene u poplavljenom podrumu, zbog velike količine vode na prometnicama u Rasinji mrtvozornika su morali prevesti bagerom kako bi pregledao tijelo.