RTL-ov omiljeni kulinarski show ‘Večera za 5 na selu’ u novom se tjednu odvija u Križevcima i okolici, a zanimljivost je ta što će u nadolazećem tjednu kuhati – pet žena!

Pet novih kandidatkinja koje će za svoje goste izvaditi najbolje recepte, nabrusiti noževe i staviti pregače te pripremiti ukusna jela su – krojačica Lidija, tekstilna tehničarka Marina, hotelijersko-turistička tehničarka Đurđica, organizatorica kulturnih događanja Manda te umirovljenica Dragica.

Lidija Mišir je pozitivna i vedra 52-godišnja krojačica iz Križevaca, no trenutačno radi u jednoj udruzi invalida i pomaže suprugu oko velikog ranča. Osim vrta u kojem uzgaja raznoliko povrće, na ranču ima i mali zoološki vrt s preko tisuću vrsta ptica o kojima se brinu.

U ‘Večeru za 5 na selu’ Lidiju je prijavio upravo njezin suprug koji smatra da dobro kuha, a pobjeda joj nije važna, već joj je bitno da se dobro zabavi s novom ekipom. Ističe kako obitelj i prijatelji uvijek pohvale ono što skuha, no mana joj je što uvijek pripremi prevelike količine hrane. Preferira tradicionalnu kuhinju, a najdraže jelo joj je meso na roštilju ili pod pekom. Slobodno vrijeme ispunjeno joj je pisanjem poezije, crtanjem, šivanjem i brigom o vrtu. Pogledajte video.