Očevidom je utvrđeno da je smrt dvoje policijskih službenika u Ivancu u nedjelju popodne, nastupila djelovanjem vatrenog oružja, izjavio je večeras zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić.

Policijska uprava varaždinska u nedjelju popodne zaprimila je dojavu o pronalasku dvaju tijela, muškarca i žene, u stanu u Ivancu, nakon čega je utvrđeno kako je riječ o policijskim službenicima PU varaždinske.

Kako je Hini ranije potvrdio policijski službenik za odnose s javnošću varaždinske PU, Matko Murić, očevidom je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, a trajao je sve do večernjih sati.

„Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo očevid na mjestu događaja, u stanu u kojem su pronađene dvije mrtve osobe, obje policijski službenici. Prema činjenicama koje smo očevidom utvrdili, nedvojbeno je da je smrt obje osobe nastupila djelovanjem vatrenog oružja”, izjavio je Galić.

Na novinarsko pitanje je li riječ o službenom oružju, Galić je rekao kako će o svim drugim detaljima događaja znati nakon prikupljanja svih obavijesti i podataka te provođenja potrebnog vještačenja.

Nije mogao potvrditi ni neslužbene informacije koje su se pojavile u nekim medijima, o navodnoj vezi ubijenih muškarca i žene, već je naglasio da će se to također utvrđivati u daljnjem tijeku istražnog postupka.

„U ovoj fazi postupka ne možemo i ne smijemo ništa isključivati. Međutim zasad prema podacima koje smo prikupili očevidom, nije vjerojatno da je u događaju sudjelovala treća osoba”, dodao je.

Na pitanje je li poznato da je već ranije bilo kakvih problema ili prijava nasilja na ovoj adresi, Galić je kazao kako o takvim detaljima zasad ne može govoriti.

„To su okolnosti koje ćemo utvrđivati dalje tijekom postupka”, kazao je.

Naglasio je da će tek nakon vještačenja biti poznato što se točno dogodilo u stanu u Ivancu.