[VIDEO] Ravnateljica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici: ‘Neka nas sve testiraju da znamo na čemu smo’

9. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] Ravnateljica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici: ‘Neka nas sve testiraju da znamo na čemu smo’

FOTO: Damir Špehar/PIXSELL


Nakon što se jutros otkrilo da je u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe zaražena jedna štićenica, ’38. godište, o čemu smo pisali OVDJE, oglasila se i ravnateljica Doma, Vesna Križan.

– Imala je temperturicu i mi smo to naravno odmah primjetili. Imamo sreću da imamo doktoricu u Domu koja ju je odmah pregledala i poslušala pluća te napravila ono što je po medicinskoj indikaciji bilo potrebno. Ono što ja znam jest da je dobila antibiotike i da je za vikend bila pokrivena antibioticima – kazala je.

Nakon toga, u ponedjeljak ju je ponovno došla pregledati kada je zaključila da će tu biti potreban jedan malo drugačiji tretman.

– Nalaze smo dobili jutros (u četvrtak, 9. travnja) nešto prije osam sati ujutro i naravno da smo mi još jučer o tome razmišljali, što kako napraviti jer smo čuli jučer navečer da postoji sumnja na koronavirus. Nikome nije to svejedno i jako bismo rado da se to nije desilo – rekla je.

Dom je zatvoren 13. ožujka, po drugi puta, jednom je već bio krajem veljače zatvoren, nakon čega je bio nekoliko dana otvoren, međutim nije se pokazalo da je to pametno. Ravnateljica je najavila i testiranje svih potrebnih, te naglasila kako je želja svih u Domu da ih se sve testira kako bi se otklonile bilo kakve sumnje. Pogledajte video.

Facebook Comments