[VIDEO] Ratimir Ljubić: Nema novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji // Vjekoslav Štimac: Policija je u nedjelju ulovila dvije osobe koje krše samoizolaciju

23. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] Ratimir Ljubić: Nema novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji // Vjekoslav Štimac: Policija je u nedjelju ulovila dvije osobe koje krše samoizolaciju


U podne je održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a na kojoj je načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio kako nema novozaraženih u koprivničko-križevačkoj županiji. Podsjetio je kako je jučer Nacionalni stožer donio odluke o zatvaranju tržnica te o zabrani migracija između gradova, a o čemu smo pisali OVDJE

-Molimo poslodavce da ako imaju kakvih pitanja i nejasnoća odnosno da razluče što je bitno, a što nije bitno za funkcioniranje poslova. -kazao je Ljubić.

Dodao je kako vatrogasci mole da se ljudi suzdrže od spaljivanja otpada na javnim površinama i od spaljivanja na polju kako ne bi došlo do požara.

Načelnik Pu koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je kako policija kreće odmah s provođenjem mjera koje je propisao Nacionalni stožer. -Tko neće imati valjanu propusnicu neće moći nastaviti dalje i policija će ih vraćati u njihova prebivališta. Jučer smo zatekli samo dvije osobe kako krše samoizolaciju.  Bilo je nekoliko desetaka dojava oko okupljanja i to je policija vrlo brzo i na miran način riješila. -istaknuo je Štimac te dodao kako će se samoizolacija nastaviti kontrolirati i dalje.

Ravnateljica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla kazala je kako je situacija u županiji povoljna.

Ksenija Ostriž, načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, kazala je kako je u Koprivnici stanje stabilno i da se građani pridržavaju uputa.

-Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice će izdavati propusnice građanima iz njihovih obiteljskih potreba kada moraju napustiti svoje prebivalište. Poslodavci su obvezni izdavati propusnice za one koji moraju doći na posao, a Stožer izdaje građanima koji moraju napustiti prebivalište zbog svojih obiteljskih razloga – pojasnila je.

Facebook Comments