Izjava dana
vecerin

VIDEO POTRESNA PRIČA IZ KRIŽEVACA Jasna Večerin (52) prikovana uz krevet boluje od multiple skleroze i “živi” od 850 kuna socijalne pomoći

Stigao nam je u redakciju portala telefonski poziv iz Njemačke sa zamolbom da se uputimo u križevačku Gundulićevu ulicu 98, kako bi razgovarali s Jasnom Večerin. Naime, Jasna nam je ispričala o svojoj bolesti i u kakvoj teškoj životnoj situaciji se nalazi. Živi kao podstanar prikovana uz krevet s multiplom sklerozom i socijalnom pomoći od 850 kuna.

vecerin

Jasan Večerin (52) sa suzama u očima nam je rekla kako je prije nešto više od godine dana saznala da boluje od ove teške bolesti.

-Sve je počelo s bolovima u nogama, a cijeli život sam radila kao konobarica u Križevcima i Vrbovcu. Išla sam u Vinogradsku u Zagreb i nakon pretraga su mi ustanovili multiplu sklerozu. Koristim Normabel i neke tablete koje mi ništa ne pomažu za noge. Početkom lipnja ponovo idem u Vinogradsku, a na noge više ne mogu oko dva mjeseca. Sve je krenulo na gore kad sam pala u hodniku, razbila sam zube i više ne mogu hodati. Bilo je dobro dok sam se barem vukla po zidovima, ali sad sam prikovana uz krevet- kazaa je Jasna tužnim glasom.

-Donji dio tijela u potpunosti ne osjećam. Dobila sam kolica i medicinska sestra mi je pokazala kako da se dovučem do kolica. Vježbaju sa mnom tri puta tjedno, a za jake glavobolje koristim tablete – kazala je Jasna Večerin i u suzama napomenula kako ima djecu, ali ju nitko od djece ne želi ni pogledati.

vecerin

-Ne mogu živjeti s ovom bolesti od 850 kuna socijalne pomoći. Lijekove ne plaćam, a sama si moram kupiti vitamine. Kad platim stan ne ostane mi ništa, a srećom dobijem hrane od Crvenog križa. Čitala sam da postoje lijekovi koji bi mi mogli pomoći da mi olakšaju život.

Ne mogu me izliječiti, ali da mi barem bude malo lakše u životu. Teško je ovako živjeti bez ikoga. Ostala sam bolesna i sama i molim ljude dobra srca da mi pomognu. Svaka kuna mi je dobrodošla da mogu preživjeti, da mogu platiti stan i da imam za najosnovnije životne potrebe-rekla je Jasna Večerin kroz rijeku suza.

vecerin

-Posjeti me jednom mjesečno križevačka humanitarka Livija Jakopović i donese špeceraja, ali od socijalne pomoći koju su mi smanjili na 850 kuna mjesečno ne mogu preživjeti – ponovo je zaplakala Jasna Večerin koju možete kontaktirati na 091/9767 643, a možete joj pomoći i financijski na račun u Privrednoj banci HR30 23400093500045645.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

strel

STRELJAŠTVO – Križevčani četvrti u četvrtom kolu

Križevački strijelci iz SK Križevci 1252 nastupili su u nedjelju u Čakovcu u 4. kolu …

received_536035380213868

IN MEMORIAM Vladimir Žužić – Žuža

U jeku svjetskog rukometnog prvenstva, otišao je u nebesko prostranstvo poznati križevački rukometaš Vladimir Žužić …