Bjelovarska policija priopćila je kako je danas oko 5.30 sati, na bjelovarskoj Južnoj obilaznici došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak koji je upravljao osobnim  automobilom bjelovarskih registarskih oznaka zbog vožnje neprilagođene stanju i osobinama ceste te vidljivosti i preglednosti kolnika, prednjim krajem vozila udario u zadnji lijevi kotač traktora bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 56-godišnjak.

Nakon udara došlo je do zanošenja traktora i prevrtanja na zelenu površinu. Prilikom prevrtanja traktora poginuo je 56-godišnji vozač, a 40-godišnja putnica je iz kabine traktora pala na kolnik.

Osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak se nakon udara u traktor nastavio nekontrolirano kretati po kolniku i sletio na zelenu površinu gdje je udario u odvodni kanal.

Očevidom na mjestu događaja je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koja je naložila obdukciju poginulog. U nesreći su ozlijeđeni 63-godišnji vozač osobnog automobila i 40-godišnja putnica iz traktora koji su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.

“Protiv 63-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Zbog prometne nesreće i provođenja očevida cesta je bila zatvorena za promet od 6.00 do 9.15 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima”, rekli su u policiji.