[VIDEO] Nova ‘verzija’ misnog slavlja; mons. Markač: ‘Vrijeme je za kršćansku poniznost’

16. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Vjera [VIDEO] Nova ‘verzija’ misnog slavlja; mons. Markač: ‘Vrijeme je za kršćansku poniznost’

Foto:Goran Kovačić/PIXSELL


Iako hrvatski nadbiskupi i biskupi u ovo vrijeme pozivaju na pojačanu molitvu, za sve crkve diljem zemlje uveli su posebne mjere i zabrane.

Rizičnim skupinama ne preporučaju dolazak u crkvu, a savjet je i da se mise i ispovijedi održavaju na otvorenom.

– Bila je posebna misa, bila je tužna, skromna i tiha, ali nećemo se ljubit u crkvi. Pomolimo se Bogu i da se vidi da smo živi – komentirala je jedna od vjernica nakon održane mise u splitskoj katedrali.

Novi način održavanja misnog slavlja proveden je u više hrvatskih biskupija, odnosno nadbiskupija. Jedna od njih je i Riječka nadbiskupija gdje su u katedrali Svetog Vida i upozorenja posjetiteljima katedrale zbog sirenja Korona virusa o držanju sigurnosnog razmaka.

U Varaždinskoj biskupiji, u koprivničkoj župi BDM Močile, tamošnji župnik mons. Leondar Markač pozvao je u nedjelju tijekom misnog slavlja vjernike na poniznost i kršćansku poslušnost u praćenju biskupskih uputa.

– Moramo se ponašati odgovorno u ovo vrijeme i misliti na druge prije nego mislimo na sebe. Stoga, ako vam nije drago što postoje neke nove upute, sjetite se da je to za sigurnost osoba do vas i da bi se drugi osjećali sigurnije – poručio je.

Pogledajte prilog kako je to izgledalo u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Facebook Comments