[VIDEO] Nakon dva tjedna zabrane ponovno otvorena bjelovarska tržnica

8. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] Nakon dva tjedna zabrane ponovno otvorena bjelovarska tržnica

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


Nakon dva tjedna zabrane Grad Bjelovar je u srijedu otvorio Gradsku tržnicu, ali na način da je ograđena ogradom, te je napravljen samo jedan ulaz uz zaštitarsku kontrolu i dezinfekciju kupaca.

Također, limitirano je njihovo propuštanje. Međutim prvog dana bilo je tek nekolicina prodavača, a punim intenzitetom tržnica će proraditi sutra.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je u srijedu da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima.

”Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih stožera civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije te je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu”, kazao je.

Božinović je pozvao umirovljenike da u najvećoj mjeri podižu mirovine na bankomatima.

”Molimo sve građane da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima”, rekao je.

Facebook Comments