Aktualna svjetska pobjednica (World Winner 2023) mačka Cake Me, stigla je u subotu na Revijalnu izložbu mačaka koju je u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg organizirao Savez felinoloških društava Hrvatske u suradnji s Gradom Siskom i Športsko-rekreacijskim centrom Sisak.

Mačka Cake Me je na svjetskoj izložbi u Francuskoj prije nešto više od tri mjeseca pobijedila brojnu konkurenciju u kategoriji 3, starosnom razredu mačića.

Ljubitelji mačaka imali su priliku pogledati čak 53 predstavnice i 10 pasmina, među kojima neke od najljepših u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Uz dugodlake Selkirk Rexe na izložbi su bileprikazane Perzijska, Britanska kratkodlaka, Britanska dugodlaka mačka, Sveta Birma, Neva Masquerada, Ragdoll, Maine Coon, Bengalska mačka te Domaća dugodlaka mačka.

Na izložbi je sudjelovao i uzgajivač mačaka iz Križevaca Dubravko Majhen. -Izložba je bila revijalna, bez natjecateljskog karaktera. Izlagao sam svoje bengalce, među njima i nacionalnog pobjednika za 2023. godinu, mačića Matadora koji će službenu nagradu dobiti na sljedećoj izložbi mačaka u King Krosu 9. i 10. ožujka 2024. godine – rekao nam je Majhen.

Sisak: Revijalna izložba mačaka

Osim gledanja mačaka, posjetitelji izložbe mogli sudobiti i korisne savjete za njegu svojih ljubimica,

macka1 macka3