Policija je pregledala stotine materijala i snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Mateja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, pišu vijesti.hr.

Rekonstrukcija je napravljena od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka kada je sišao do Save u 1.52 sati, dakle nešto malo prije dva iza ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, navodi se u priopćenju MUP-a.

“Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni s jednom drugom osobom. Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijateljima koji su te večeri bili s njim, osobljem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava”, priopćeno je iz policije.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su kazali da pripadnici različitih organizacijskih jedinica već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem, i od trenutka prijave nestanka ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere kako bi ga pronašli.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije apeliralo je da se mediji suzdrže od objavljivanja netočnih i neprovjerenih informacija.