Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je jaskanskoj sportskoj legendi, Mladenu Čopu, javljaju iz županijske uprave.

Jaskanac Mladen Čop – sportaš, sportski radnik i sportski organizator – i u svojim umirovljeničkim danima neumorno nastavlja promovirati motocross u Zagrebačkoj županiji i šire. Svojim kontinuiranim predanim radom dao je trajan doprinos razvoju sporta, a osnivač je i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije te je upravo on pokrenuo proglašavanje najboljih sportaša na razini Županije, a to prestižno priznanje dodjeljuje se i dan danas.

„Od najranijih dana sam zavolio sport i za vrijeme osnovne i srednje škole prošao mnogo nogometnih klubova“, rekao je Čop koji je 5 godina igrao i za zagrebačku Lokomotivu koja je tada bila prvoligaš. Osnivač je i prvog ženskog rukometnog kluba u Jastrebarskom koje je postiglo mnoge uspjehe, od kojih se ističe ulazak u II. hrvatsku ligu.