Lorena Vlašić (12), već svima poznata kao Kalnovečki slavuj osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom festivalu Hybla Music održanog prošlog vikenda u Ragusi u Italiji. Nastupila je na poziv organizatora, kao predstavnica, odnosno promotorica Koprivničko-Križevačke županije. U finalnom danu pjevala je pjesmu ‘Rise up’ pjevačice Andra Day.

– Oduševljena je nagradom jer su na festivalu sudjelovali natjecatelji iz još samo pet okolnih država, dok su sve ostali bili Talijani koji su ujedno njihove zvijezde… djeca koja tamo pobjeđuju na prestižnim natjecanjima. Sad slijedi zasluženi odmor uz šah koji je pored glazbe Lorenina druga ljubav i gdje isto ostvaruje prestižne rezultate ŠK Picok – rekli su Lorenini roditelji. Nakon odmora slijedi priprema za festival u Rumunjskoj gdje je isto tako pozvana da predstavlja svoju državu u ožujku iduće godine.

– Za dalje ćemo vidjeti da li Moskva ili Litvanija krajem godine. To nismo još odlučili… – kazali su.

https://www.instagram.com/p/BpNBfW9hsxu/?taken-by=lorenavlasic

 

https://www.instagram.com/p/BpMnxU-hUnL/?taken-by=lorenavlasic

Inače, mlada Lorena početkom listopada je osvojila drugo mjesto i na Internationale festivalu Angel voice Belgrade koji se održavao od 17. rujna do 01. listopada. Nastupilo je 200 djece iz 18 država kao pjevači, plesači i modeli, a Lorena se predstavila pjesmom “Molitva od soli”, za koju je tekst napisala Kalinovčanka Sunčica Orešić, glazbu Marko Tomasović, a aranžman Aleksandar Valenčić. Nastupila je u kategoriji ” The best new song” i osvojila 2. mjesto. Fantastičnom izvedbom ostvaruje pozivnice da predstavi svoju zemlju na Internationalnim festivalima u Rusiji (Moskva) i Rumunjskoj. Sudjelovala je i u izboru za fashion model gdje osvaja nagradu za Top model godine, a njen brat David (10) 2. mjesto na izboru za Mistera. Kao kruna ovog festivala je mjesečna stipendija škole pjevanja “Glasovi Nade” koji Loreni poklanjaju školovanje iduće godine na otoku Braču gdje “Glasovi Nade” održavaju školu ljeti.

lorena beograd

Spomenimo i to da je u travnju ove godine na velikom ukrajinskom festivalu “Young Europe” u Kievu osvojila prvo mjesto i to pobijedivši brojne natjecatelje iz Bugarske, Rumunjske, Italije, Kazahstana, Belorusije, Latvije, Makedonije, Ukrajine, Poljske i Srbije. Osvojila je 1. mjesto za izvedbu autorske pjesme “Svila i med” i 2. mjesto u kategoriji za najbolji vokal izvedbom pjesme Hello izvođačice Adelle.

go/prigorski.hr