[VIDEO] KUD Prigorje nastupio na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Sisku

28. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam [VIDEO] KUD Prigorje nastupio na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Sisku


KUD “Prigorje” Križevci u subotu su sudjelovali na državnoj smotri izvornog folklora u Sisku, kao najbolja skupina Koprivničko-križevačke županije.

Inače, 26. Susreti hrvatskih izvornih skupina folklora, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, prikazani su na pozornici Rafinerijskog doma u Sisku 26. listopada. Skupine su pravo sudjelovanja izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 20 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 200 folklornih skupina i više od 6200 folklornih amatera.

– KUD “PRIGORJE”, Križevci ponosno je predstavljao Koprivničko-Križevačku županiju, svoj Grad Križevce, kao najbolja izvorna skupina u 2019. godini u našoj Županiji, sa scenskim prikazom koji smo nazvali “NA GMAJDI” (Križevačko prigorje, seljani se okupljaju na zajedničkoj livadi gdje se napasa stoka i tera perad na pašu – Lijepo pjeva volar kod volova, Jeden kumek bogati, Tropača, Birano kolo, Ivekov drmeš) koje je za scenu priredio: Ivan Vinković – objasnili su.

Spomenimo i to da ih je na odlasku na parkiralište kod tržnice došao pozdraviti gradonačelnik Mario Rajn.

prigorski.hr

Facebook Comments